Goud bij Sail for Gold Regatta 2012

de generale repetitie voor de Spelen

Zoals voorspeld, door de harde wind zijn alle wedstrijden voor alle klassen afgebroken vandaag. Ik denk dat op de kaden meer dan 40 knopen was! Ook waren wij gekomen om 5 dagen te racen, het is altijd fijn om in drie dagen te winnen. Ik zie deze “Sail for Gold” editie" als een soort generale repetitie voor de Paralympics. Maar dan hoop ik op beter weer, want het heeft twee van de drie dagen zo veel geregend, zie de beelden hieronder.

Helena Lucas (GBR) eindigt op zilver en Damien Seguin (FRA) op Brons. Voor alle resultaten, zie link en klik op 2.4mR

Hieronder mijn interview met Carolien Meijer van TopzeilenTV. Of in beeld op TopzeilenTV, zie link

"Ik heb Sail for Gold gewonnen en ik ga naar de Paralympische spelen! Maar de doelstelling was niet om Andre (Rademaker) of Barend (Kol) te verslaan. We trainen al zoveel jaar samen met elkaar. De doelstelling was het resultaat bij de Spelen te maximaliseren. Dat ik nu ga is natuurlijk mooi voor mij. Maar het grote doel is iets breder. Wij zijn alle drie natuurlijk ook heel erg gegroeid. Waar we trots op zijn is dat we een kernploeg hebben in Nederland waarvan alle drie zeilers genomineerd zijn in de 2.4mR klasse. Het niveau is hoog binnen de Nederlandse 2.4."

"We (trainingspartners en rivalen Barend Kol, Andre Rademaker en coach Ronald van Vianen) zijn al langer bezig dan vandaag om dit te bereiken. Maar nu mogen we het aan iedereen vertellen. En dat is heel erg fijn. We hebben dit gisteravond besproken en je ziet dat iedereen redelijk ontspannen rondloopt. Andre en Barend zagen het natuurlijk wel een beetje aankomen. Nu is het officieel. Ze hebben een plekje in het team aangeboden gekregen en we blijven gewoon samen trainen zoals we het altijd gedaan hebben. Dat was mijn wens. Ik heb ze verteld wat ik wil. En dat vinden ze goed. Zij gaan na de spelen nog verder. Het is voor hun meegenomen dat ze het laatste traject naar de Spelen nog mee kunnen trainen."

"We gaan door met het traject. Het is geen grote sprong of knop omzetten. De sparringpartners zijn er om dat proces te bevorderen en te faciliteren. En hopelijk leidt dat tot een super resultaat bij de spelen. Het werk moet nu beginnen. Als je in Weymouth bent, kan je zo twee van de vijf wedstrijddagen niet varen. Je moet dus meteen in de eerste races toe te slaan om een kans te hebben. Dat zit ook in mijn aard om geen gas terug te nemen. Continue keihard gaan en dat heb ik gedaan. De concurrentie misschien iets minder."

foto's: Richard Langdon, portret: Thom Touw