Sail for Gold Regatta 2012

Laatste kans op exclusieve ticket voor de Spelen

2012 is de zevende editie van de Skandia Sail for Gold Regatta en de laatste kans voor alle zeilers rondom de Wereld om zichzelf te testen voor de Zomer Spelen van London 2012. De eerste editie in 2006 bracht 264 boten uit 22 landen aan de start. In 2011 verwelkomde Weymouth en de Portland National Sailing Academy een record van meer dan 1000 atleten.

Voor de Nederlandse 2.4mR selectie is het ook nog de laatste kans om je exclusieve ticket voor de Spelen binnen te halen. Verder daarover het persbericht van het Watersportverbond:

De 2.4mR klasse zijn Kol, Rademaker en Schmitter (video) alle drie gekwalificeerd voor de Paralympische Spelen. De nationale selectie moet nu gaan uitwijzen wie Nederland mag vertegenwoordigen op de Spelen. De winnaar van deze selectie is de zeiler die de meeste punten scoort gemeten over twee wereldbekerwedstrijden. Te weten Semaine Olympique Francaise in Hyeres (eind april 2012) en Sail for Gold in Weymouth (4-9 juni 2012).

Schmitter presteerde het beste in Hyeres op het eerste evenement. De Hagenaar pakte acht punten, Kol kreeg drie punten en Rademaker twee. Deze score wordt gebaseerd op basis van de hoge puntentelling (top 10). Dat wil zeggen de winnaar krijgt 10 punten, nummer twee negen enzovoort tot de tiende plaats.

Met andere woorden met een overwinning in Engeland valt maximaal 10 punten te scoren. Dat zou Kol op 13 brengen, Rademaker op 12. Schmitter heeft al acht punten dus Schmitter heeft genoeg aan zes punten (5de plaats Sail for Gold) om zijn Paralympisch ticket zeker te stellen.

De wedstrijden beginnen op maandag 4 Juni. Vrijdag 8 Juni is de laatste dag racen in de 2.4mR.

Evenement website: www.skandiasailforgoldregatta.co.uk