Sail for Gold Regatta 2012

Uitzonderlijk “zomerweer” in Engeland

Of terwijl, uitzonderlijk weer voor de zomer, ook in Engeland. zo luidt het commentaar van de BBC vanochtend. Een depressie van 980Hpa ten zuiden van Ierland zorgt voor onstuimig weer aan de zuid kust van Engeland. Er wordt gesproken over golven van meer dan 5 meter in het Kanaal, waarschuwing voor de scheepsvaart is ook van kracht.

Het officiële reden waarom wij vandaag niet het water op gaan is niet dat het te veel wind is, want er waait in de baai tussen de 20 en 25 knopen, maar omdat er grote schepen binnen de baai precies op onze wedstrijd baan zullen “schuilen” voor grote zeeën buiten.

Voor Vrijdag, de laatste dag van Sail for Gold voor de Paralympische klassen ziet het ook somber uit: Windfinder geeft aan: wind tussen de 28 en 37 knopen!

Over het klassement, na 6 potjes sta ik nog net eerst met gelijke aantal punten op Helena Lucas (GBR) en 4 punten op Damien Seguin (FRA). Gisteren hebben Damien en ik een relatieve slechte dag gehad, hij een 5 en een 9 en ik een 6 en een 8. Helena, daar tegenover, profiteerde dat wij meer met elkaar bezig waren dan met het wedstrijd in het algemeen. Zo komt het klassement van de top zes weer dichter bij elkaar.

Zie link en klik op 2.4mR voor alle resultaten.

foto's: Thom Touw en Richard Langdon