Delta Lloyd Regatta 1984 - 2012

De laatste editie van een ISAF World Cup in Nederland

Ooit was het de Spa Regatta, de organisatoren waren ook de initiatiefnemers voor een World Cup circuit. Na 28 jaar is het dit jaar de laatste keer dat de Delta Lloyd regatta een ISAF World Cup zal zijn. Een reden meer om deze editie te winnen; niemand anders kan het na mij doen ;-).

Vanwege de Olympische Spelen in Weymouth begin Augustus is de bezetting van de Olympische klassen hier in Medemblik beperkt. Iedereen is al in Engeland om zich voor te bereiden. Minder dan 200 deelnemers, terwijl in voorgaande jaren rond de 700 deelnemers waren.

Maar bij de Paralympische klassen is het goed bezet, 19 deelnemers in de 2.4mR. Alleen de nummer 1 van de Wereld ontbreekt, de rest is allemaal aanwezig.

Wij hebben de week voor de wedstrijden een weekje in Medemblik getraind. Zie hier het filmpje van reporter Eric van Staten: http://www.youtube.com/watch?v=Zp8pyszArz4&feature=relmfu.

De temperaturen kwamen amper boven de 10 graden, en nu hebben wij oost wind tussen de 8 en 12 knopen en stralend zon met temperaturen van rond de 25 graden. Wat een contrast!

Na twee dagen racen en 5 wedstrijden kan ik het klassement leiden met twee punten voorsprong op Megan Pescoe (GBR) en Helena Lucas (GBR). Wij zijn op de helft. Zaterdag is het de laatste dag.

Kijk voor alle resultaten op : http://results.deltalloydregatta.org/

foto's: Sander van der Borch en Thom Touw