Delta Lloyd Regatta 2009, Medemblik

Thierry wint de Delta Lloyd Regatta, Medemblik, 27-31 Mei 2009

Voor het eerst mag de 2.4mR meedoen als Paralympisch klasse aan de Delta Lloyd regatta. In het rijtje van Trofeo Sofia en de Semaine Olympique Francaise is de Delta Lloyd de derde Europees etappe van de zogenoemde ISAF World Cup.

Door de late aankondiging is er dit jaar maar 7 inschrijvingen in de 2.4mR. Het wel van belang om er bij te zijn voor de promotie van de klasse in Nederland.

Na 5 dagen racen en 10 wedstrijden, heb ik de Delta Lloyd regatta gewonnen. Ik kon zelfs de medal race op mijn naam schrijven, een heerlijk gevoel. Megan Pascoe (GBR) werd tweede en Andre Rademaker, mijn sparringpartner derde. Het concept van de medal race spreekt mij zeer aan. Het is naast de sportieve spanning (de punten tellen dubbel en je score is niet aftrekbaar) ook een gelegenheid om de 2.4mR binnen de World Cup events te promoten. Alle klassen starten na elkaar op één baan heel dicht bij de kant.

Dag 4: Met een noord oostelijke wind tussen 10 en 15 knopen beginnen de golven op te bouwen in Medemblik. De competitie is ondanks het geringe aantal deelnemers best wel “close”. We finishen altijd heel dicht bij elkaar. Het is mij gelukt om deze week niet slechter dan een tweede plaats te varen. Met nog de Medal race te gaan heb ik 8 punten voorsprong op Andre Rademaker (NED11) en 9 punten op Megan Pascoe (GBR92).

Day-2---03.jpg

Day-2---04.jpg

Day-3---04.jpg Day-3---02.jpg

Day-3---05.jpg

Day-3---08.jpg

Day-3---09.jpg

© Thom Touw

Voor alle resultaten, zie: www.deltalloydregatta.org