Derde maal goud Trofeo princesa Sofia

Mijn eerste overwinning voor 2011

Dag 5: Zoals bijna de hele week, wij wachten anderhalf uur op de wind, wij varen onze twee wedstrijden en wij zijn al rond 15.00 terug in de haven, Het dagelijkse ritme tijdens een ISAF World Cup event.

Maar vandaag was de laatste dag van de Trofeo Princesa Sofia 2011. Ik had wel 4 punten voorsprong op nummer twee, Heiko Kröger (GER), maar het blijft altijd spannend. Ik heb nog in mijn hoofd de 8 punten achterstand aan het begin van de laatste dag van de IFDS WK, en toch heb ik in twee races de overwinning kunnen pakken, op Heiko notabene. Hij was zeker op een revanche klaar voor. De zeewind bouwde heel snel op, wij hebben zelfs mijn fok van een licht weer naar een medium weer model voor de wedstrijd moeten wisselen. En weer zo een strak blauwe lucht. Met een eerste en een tweede plaats vandaag consolideer ik zelfs mijn voorsprong op Heiko. Ondanks de geringe aantal deelnemer (10 boten), is de einduitslag hetzelfde als de IFDS WK van 2010: één: Nederland, twee: Duitsland en drie: Groot Brittannië.

Prize giving, Princesa Sofia Trofy 2011Tijdens mijn interview met de locale pers hoorde ik dat er een groot traditie geschonden gaat worden: Koningin Sofia zal niet de prijzen uitreiken. Ik had mij zo verheugd om weer de Koninklijke echtpaar te zien en voor de foto met Juan Carlos en Sofia te poseren. Juan Carlos vertelde mij nog twee jaar geleden dat Beatrix een goed vriendin van hem is (authentiek verhaal). Gelukkig blijven wij een andere zeilers traditie hoog houden: wij gaan vanavond met z’n allen naar de Hogans !!

Voor de einduitslag, zie link

Race 9 Race 9 str Race 9 NED12 upwind NED1 T-boned by ESP509! Race 9 NED12 upwind Race 9Race 9foto's: Nico MartinezRace 9foto: Morris Adant