Gold at the IFDS Worlds 2011

Hattrick for Thierry at the Paralympic Classes Worlds

Met Sailreport, Twitter, Facebook en het persbericht van Topzeilen is het onmogelijk om je WK titel als eerste op je eigen website aan te kondigen. Wat zij allemaal niet vermeld hebben is dat ons National RS-X terrorist, alias Dorian van R., in zijn Mountain bike outfit alle Engelse officials verraste, mij ook trouwens, door uit de menigte te springen en met champagne het hele podium nat te spuiten. Gelukkig kon ik net op tijd tussen de fotografen mij verschuilen. André (zilver en trainingspartner), die Dorian nog niet zo gewend is, kreeg de volle laag over zich heen; haha beginnersfoutje.

En ik was nog niet buiten bij de auto om naar de Italiaan in Weymouth te gaan, of een andere beruchte 470 terreur, alias Kalle K., duwde mij in mijn “bakkie” regelrecht de boothelling af richting het water. Gelukkig kon ik net een 470 op de kant beetpakken om een kampioensdoop - het is traditie? - te vermijden. De aanmoediging en felicitatie sms’jes van Prinses Lisa en Koningin Lobke zijn super fijn om te ontvangen. Zo voel je dat mede olympisch zeilers meeleven met onze paralympisch campagne, super leuk! De felicitaties van Koningin Bea kunnen mij dan wel gestolen worden…Dit zijn wel de leukste momenten van een prijsuitreiking, en dat heeft nog geen nieuws website vermeld, haha.

Ik vroeg mij af ook af waar de uitdrukking ‘hattrick’ vandaan komt. Hier voor de geïnteresseerden een definitie. Niemand kon mij dat vertellen, gelukkig is er Wikipedia. Eerst raden, dan kijken op de link.

En om echt na te genieten, hieronder nog een aantal mooie plaatjes van Paul Wyeth.

Day 5Day 5Day 5Day 5