IFDS Worlds 2011

Dag 5, World championship for Paralympic classes

Dag 5: Super omstandigheden, zon en windje 3-4 beaufort. Door mijn comfortabele voorsprong, 17 punten op Helena Lucas (GBR) ging ik vanochtend vol zelf vertrouw het water op. Twee wedstrijden verder heb ik maar 12 punten voorsprong over, maar nu op Andre Rademaker, mijn training partner. Hij heeft zelfs zo veel punten voorsprong op nummer drie dat hij niet meer derde kan worden. Het gaat dus morgen alleen tussen Andre en ik. Spannend. Voor alle resultaten, zie link

Day 4Day 4

Hieronder een extract van het persbericht van het Watersportverbond:

Paralympisch zeiler Schmitter stevent af op derde Wereldtitel

Day 4Schmitter is de hele week al in vorm en gaat met een groot puntenverschil aan de leiding. Morgen moet de Hagenaar niet slechter dan twaalfde eindigen om de hat-trick te realiseren. Rademaker heeft vandaag ook een gat geslagen met een tweede en een eerste plaats. Daarmee klimt Rademaker naar een tweede positie in de ranglijst. Schmitter had het de eerste race lastig vanwege een moeilijke start, maar wist toch terug te komen naar een zevende plek. De tweede race kon hij niet voorbij Rademaker komen en finishte als tweede. Het puntenverschil tussen de twee Nederlandse rivalen is 12 punten.

Thierry Schmitter zei:

"Het was tot dusver een super mooie week met wisselend weer. Het is bemoedigend om te weten dat ik in alle omstandigheden kan winnen. Damien Sequin heeft mij dit jaar in alle World Cups verslagen. Maar nu stelt hij teleur. Zo zie je maar dat je echt gefocused moet zijn op het juist moment. Natuurlijk ben ik blij en het is altijd leuk om te winnen. En het is op Olympisch water, dat is alvast goed voor volgend jaar. Maar we maken nog steeds progressie en dat motiveert om verder te gaan. Het is heel mooi dat Andre op een tweede plaats staat. Je ziet ook dat een trainingspartner steeds sneller wordt en vervolgens mij ook weer sneller maakt. Zo helpen wij elkaar om vooraan te komen en te blijven."

Andre Rademaker zei:

"Elke dag gaat het beter en morgen is er nog een dag. Dit zijn mijn weersomstandigheden. De missie blijft: aanvallen, accelereren, demarreren en consolideren. Dat zijn de toverwoorden van de afgelopen dagen. Ik ben echt trots."