IFDS Worlds 2012

Wereldkampioenschap Paralympisch klassen

"How was your sail today?"

Dit is wat je hier in Port Charlotte, Florida, de hele dag wordt gevraagd. De IFDS WK is in dit 65+ reservaat “hot item”. Wij halen elke dag de cover van de Charlotte Sun, de locale “newspaper”. Aan vrijwilligers die direct aan onze boot en zeilen zitten zodra je binnen handbereik aan de kant komt, zijn er ook genoeg: meer dan 125! Je wordt gewoon helemaal gestoord van aan de lopende band aangesproken te worden, ‘no matter’ of je bezig bent of niet. 

Denken ze soms dat wij blij zijn met al die aandacht? Laat ons gewoon met rust, ik vraag ook niet als ik je op straat tegenkom van waar je vandaan komt en of je een goede zeildag hebt gehad? Gewoon doorlopen %&?*”!!!!!

Aerial Day 1De zeilcondities zijn ook verre van ideaal. Vijf dagen achter elkaar hebben wij niet meer dan 5 knopen wind gehad. Alleen vandaag kwam de windmeter tot 18 knopen! En voor morgen en de rest van de week zijn de voorspellingen weer maximaal een paar knoopjes.

De resultaten zijn oké. Na een moeilijke start gisteren, waar de windrichting en -druk sterk varieerden, heb ik het vandaag in meer wind beter gedaan. Ook is er altijd tactisch iets te verbeteren, daarvoor heb je een coach. Ik neem na 5 potjes de leiding over. Maar morgen, na één aftrek (na 6 races) moet ik al mijn eerste plek delen met Damien Seguin (FRA). Het wordt dus nog heel spannend de komende dagen.

 

Evenement website: www.ifdsworlds2012.com

Voor alle resultaten zie link