Kielerwoche 2009

Thierry, Zilver bij Kielerwoche 2009

Het is de vierde ISAF Worldcup evenement dit jaar in Europa waar wij aan mee doen. We zijn er al drie dagen van tevoren  om te trainen. Langzaam druppen de andere teams naar binnen. De organisatie is nog druk bezig officiële tenten en podiums op te bouwen. Sponsor vlaggen worden overal gehesen. Maar in het algemeen is het nog rustig op de Olympische haven van de Spelen van 1972. In de 2.4mR Klasse worden er 27 boten verwachten, een mooi aantal om de competitie zeer interessant te maken. Zin om weer te racen!

Zelfde weersomstandigheden als gisteren. Heiko Kröger (GER) en ik blijven bij elkaar in de buurt al voor de start. Bij de eerste wedstrijd vandaag kan hij net voor mij finishen en een Deen tussen ons laten en de tweede wedstrijd kan ik voor hem finishen. Hij wint de Kielerwoche met vijf punten voorsprong. Jens-Als Andersen (DEN) wordt derde.

Dag 4: Heel mooi weer vandaag in Kiel, zomerse temperaturen en een noordelijke bries tussen 8 en 10 knopen. Met drie eerste plaats klim ik verder op een tweede plaats in het algemeen klassement. Met vier punten achterstand op de nummer één, Heiko Kröger (GER) en twee punten voorsprong op nummer drie, Jens-Als Andersen (DEN) blijft het spannend voor morgen waar nog twee wedstrijden gepland zijn.

Race-8-#1.jpg

Race-8-#2.jpg

Race-9-#1.jpg

Dag 3: Na een dag zonder te zeilen door gebrek aan wind beginnen we de derde dag weer met een uitstel. Kiel ligt nog steeds tussen twee hoog druk gebieden. De windvoorspellingen zijn heel pessimistisch, maar dankzij een klein thermisch effect vlak bij de kant waar ons baan ligt, worden we op het water gestuurd om 12.00 uur. Uiteindelijk heeft het tussen 4 en 6 knopen gewaaid. Drie “potjes” zijn gevaren. Ik had veel moeite met mijn trim en hoogte aan de wind. Met twee keer een vijfde plaats en één vierde plaats klim ik op een vierde positie overal. Met nog vijf wedstrijden te gaan is nog veel mogelijk.

Dag 1: Met een westelijk stroming is de wind in Kiel aflandig. Door de buien die af en toe over ons heen komen zijn de wind condities nog moeilijker. Wind shifts tot veertig graden. Volgens het weerbericht moest de wind in de loop van de dag naar rechts draaien. Toch was bij de eerste wedstrijd de linkerkant van de baan gunstiger. Daarna werd het moeilijker voor mij. Met een tweede,  12 en 7 plaats is het niet een dag om vrolijk te zijn. Tactisch Is er wel één en ander te verbeteren, enfin, een goede les.

Race-1-#1.jpg

Race-2-#1.jpg

Race-2-#2.jpg classic.jpg

Voor alle resultaten, zie: http://www.kielerwoche.de/eng/livecenter/olympic.php