Open Dutch Championship Olympic & Paralympic Classes

Nederlandse kampioen op thuiswater!!!

Snappen jullie het? Niet dat het veel voorstelt, maar het vertrouwde zeilers publiek uit alle andere olympisch, J22 en F18 klassen bij de prijsuitreiking maakt het wel super leuk. Was toch wel trots daar boven op het podium;-)

In de 2.4mR was het meer een thuisduel tussen mijn trainingsmaatje Andre Rademaker en ik. Wij wisselden de 1tjes en de 2tjes op de uitslaglijst. Uiteindelijk heeft het zich afgespeeld in het laatste en 8ste potje. Wie de laatste race won, won ook de titel. Maar ik kon mij wel permitteren om voor de laatste start Andre te “match racen”.

Het idee was hem buiten het startlijngebied te houden zodat wij als laatste gingen starten en ook hopelijk als laatste gingen finishen. Maar mijn match race techniek is dusdanig dat het mij voor geen kant lukte. De kleine 2.4mR is zo wendbaar dat je zo een grijp kan forceren en dan ineens de boot bent die vrij moet blijven. Hmmm, jullie begrijpen het, er is nog heel veel te leren.

Het is dankzij een windshift op links en Andre die mij niet dekte, dat ik eerste bij de bovenboei kwam. Eenmaal voor was het makkelijk om eerste te blijven tot de finish. Zo pak ik de Nederlandse 2.4mR titel 2011, wel de spannendste 2.4mR NK titel ooit.

Voor alle resultaten, zie link

Day 2Day 2Day 2Day 2Day 1foto's: Diana Bogaards Sailreport, Thom Touw