Open WK 2.4mR 2010, Hoorn

12de bij het Open WK 2.4mR, Hoorn, 19-25 September 2010

Het leed is voorbij, nog nooit heb ik zo laag gescoord tijdens een Internationale wedstrijd in de 2.4mR sinds mijn debuut in 2001. Zo kan je ook blijkbaar geschiedenis schrijven haha. De evaluatie met de coach volgt nog deze week. En dan zullen wij plannen maken voor het seizoen 2011, dat in Miami eind januari voor de Olympic Class Regatta zal beginnen.

Dag 3: en nog een dag met windje 1 beaufort! Met twee potjes op het programma zou het een korte dag zijn, maar de weersomstandigheden besloten weer anders. Na mijn wierervaring van gisteren, heb ik mij gewapend met een telescopische pikhaak om de strijd tegen het wier in mijn roer aan te gaan; ook is het alleen een psychologische ondersteuning. De dag leek goed te beginnen toen ik van begin tot eind de eerste race domineerde en ook won. Met twee paaltjes achter elkaar begon ik zelfs weer zelfvertrouwen terug te krijgen. Alleen de dramatische start van de volgende race zette mij weer op een 43ste plaats. Na drie dagen racen in condities nog extremer dan in Qingdao, (versta wind onder de 5 knopen en zeewier), kan ik zeggen dat het niet mijn evenement is geweest. Paul Tingley (CAN), gouden medaillewinnaar van de Spelen van 2008, laat zien dat hij hier ook deze condities beheert. Hij leidt het klassement voor ploeggenoot Bruce Millar.

Lucht-foto-02.jpg

Lucht-foto-01.jpg

Wel leuk dat SailReport langs is geweest om een mooie reportage en foto’s te maken. Kijk hier voor het verhaal.

Voor alle resultaten: www.24worlds2010.nl

Dag 2: vorig week was het 6 dagen achter elkaar windkracht 5 of meer en nu is het al de tweede dag niet meer dan 5 knopjes (beaufort 1) wind. Met daarboven op het welbefaamde wier van het Markermeer, krijg je alle ingrediënten om wedstrijdzeilen een enerverende sport te maken… In ieder geval, door vandaag twee van de drie wedstrijden met slierten aan mijn roer gevaren te hebben zak ik verder het klassement in (12de). Ben wel een beetje aangeslagen, maar ik probeer direct te relativeren dat het ook bij een outdoor sport hoort; je kan niet altijd alles in de hand hebben. Gelukkig voor mijn zelfvertrouwen kon ik nog de laatste wedstrijd op mijn naam schrijven. Morgen een nieuwe dag met nieuwe kansen.

race-6-01.jpg

race-6-02.jpg

foto's: Diana Boogards, SailReport.nl

Zeilen in het regen is al niet zo leuk, maar je boot voor het  WK laten meten in motregen is helemaal slecht voor de gemoedstoestand. Terwijl ik dit schrijf besef ik ineens dat anderen net geschiedenis hebben geschreven op het gebied van Ocean zeilen. Lees het indrukwekkend verhaal van Ysbrand Endt en zijn ontmasting tijdens de race “Les Sables-Acores-Les Sables” op Sailreport.nl. Zo voel ik me weer snel op mijn plek gezet: “een beetje bescheidenheid en nederigheid op zijn tijd is de basis voor elk succes”. Met die gedachten probeer ik mij te motiveren voor het laatste hoogte punt van het seizoen: het Open WK 2.4mR in Hoorn. Met 85 inschrijvingen uit meer dan 15 landen, zal de strijd hard zijn voor de ultieme titel: Wereldkampioen met een grote W. Dus niet IFDS (gehandicapte) wereldkampioen maar “gewoon” Wereldkampioen. Want er is geen gehandicapte en een valide wereld, maar gewoon één Wereld.

practice-race-01.jpg

practice-race-02.jpg