Primero Trofeo Internacional Iberdrola Class 2.4mR

De eerste Iberdrola Trofee winnen is leuk, maar de CEO en voorzitter van de raad van bestuur van Iberdrola (goed voor 8000K Euro winst per jaar) Ignacio Galan ontmoeten vind ik best wel stoer. Je wordt voorgesteld als Wereldkampioen, maar om niets fout te zeggen tegen zo iemand, begin je altijd over het weer en de goede zeilcondities te praten. Hij antwoordde dat hij gisteren bij de G20 top in Cannes was en dat het weer daar zo slecht was…  Ik heb maar niet verteld dat ik ooit de Koning van Spanje een handje heb gegeven haha.

Op het water was het weer een duel tussen André en ik. En zoals bij de ONK, wie de laatste wedstrijd won had de serie gewonnen, of ik moest zogen dat André een hoger plaats zou krijgen dan een vierde plaats. Om te oefenen ben ik hem toch gaan matchracen twee minuten voor de start. De Spaanse pers vond het een spektakel; De Spaanse pers vond het een spektakel; hebben ze nog wat om over te schrijven. Iets zuidelijker in Alicante vaart vandaag immers genoeg zeilnieuws rond... André kon net “ontsnappen” maar wij vertrokken ongeveer een minuut na iedereen. De finish  was in de haven voor de Iberdrola basis. Uiteindelijk kon ik nog als tweede finishen, André als vierde. Dus win ik de serie (8 manches) met 11 punten, André wordt tweede met 13 punten en Heiko Kröger derde met 18 punten. Er waren in totaal 21 deelnemers.

Volgende week gaan wij weer echt trainen in alle rust.

Hieronder super mooie foto's van Luis Fernandez en een filmpje van de organisatie

America's Cup Harbor, ValenciaAmerica's Cup Harbor, ValenciaTrofeo Internacional Iberdrola, day 1Trofeo Internacional Iberdrola, day 1Trofeo Internacional Iberdrola, day 1Trofeo Internacional Iberdrola, day 1Trofeo Internacional Iberdrola, day 1Trofeo Internacional Iberdrola, day 1Trofeo Internacional Iberdrola, day 1Trofeo Internacional Iberdrola, day 1Trofeo Internacional Iberdrola, day 1