Sail for Gold 2011, Weymouth, England

Dag 2:

Opbouwende zuidwesten bries vandaag. Het betekent op onze baan heel “shifty  en harde drukkers. Een beetje zoals in Medemblik onder de wal. Alleen hier is het geen stadje die in de weg is van de wind maar een 150 meter hoge heuvel, Portland Bill. De drukkers komen af en toe van links om de berg heen, en af en toe rechts, maar ook van boven de berg! Wij hebben ineens met de derde dimensie te maken bij het zeilen, wat leuk!

“Shifty” en “gusty” condities gaan mij goed af. Je moet altijd alert zijn in de boot, elke winddraaiingen kan je benutten in de 2.4mR, het bootje is zo wendbaar. En als mijn directe concurrenten nog wat startjes vermorsen, wordt het voor mij heel erg makkelijk om een potje te winnen. Zo heb ik zelfs de twee wedstrijden van de dag op mijn naam kunnen schrijven. Ben nu gedeeld eerste met Daminen Seguin (FRA) .

Hier ook een stukje persbericht van Topzeilen:

Paralympisch: Schmitter aan de leiding in 2.4mR klasse

Thierry Schmitter scoorde twee bullets zoals het in de sport wel eens venoemd wordt. Met twee eerste plaatsen is Schmitter weer terug in pole-position in de Paralympische 2.4mR klasse.

Schmitter “Het gevoel dat je leeft”

“Ik sta nu denk ik op gelijke punten met Damien. Het is weer heel spannend. Ben blij dat hij er is, zeker met veel wind is hij een geduchte tegenstander. Ik ben denk ik met deze omstandigheden iets sneller. Ik hou hiervan. Lekker het koude water in je gezicht. Het gevoel dat je in een wasmachine zit. Het gevoel dat je leeft. Maar ik heb ook veel getraind met minder wind. Want als je hier in Weymouth wil winnen moet je echt allrounder zijn. Je kan van alles verwachten.”

Voor alle resultaten, zie link