Sail for Gold, Weymouth, Engeland, 14-19 September

Goud bij Sail for Gold, Weymouth, Engeland, 14-19 September

Het is de laatste “ISAF World Cup event” van het jaar. En omdat het ook het Olympisch water van 2012 wordt, is deze nieuwe evenement goed bezocht. De drie Paralympisch Klassen zijn zelfs vertegenwoordigd.
In de 2.4mR zijn de Goud en Zilver medaillist van Beijing aanwezig.
Vanwege een sterke hoogdruk gebied boven de Noordzee hebben wij in Weymouth met een krachtige Noordoostelijke stroming te maken.

Ik begin aan dit evenement met een keel ontsteking en korts. Ik kreeg zelfs van de eerste hulp post een antibiotica kuur. In andere worden, ik leef op paracetamol.

Dag 1: Wind 15 knopen.  Het is de eerste wedstrijd dat ik vaar met mijn nieuwe boot. Met een tweede en een eerste plaats vandaag kan ik zeggen dat de nieuwe boot goed loopt.

Dag 4: Na twee dagen zonder te zeilen vanwege zogenaamd te veel wind, kunnen we eindelijk het water op.  Drie races op het programma. Het is nog steeds noord oosten wind, maar nu tussen 10-12 knopjes. Het was een interessante dag meer vanwege de wind draaiingen dan tactisch. Behalve een slechte eerste wedstrijd, blijft de strijd tussen Damien en ik. Hij staat nu op kop met één punt voorsprong op mij. Het is goed om te zien dat Andre en Barend, mijn sparringpartners, derde en vijfde zijn.

Dag 5: ik begon de dag met één punt achterstand op Damien (FRA). Met nog twee wedstrijden is het wel spannend. Dankzij mijn snelheid en hoogte aan de wind kon ik Damien in beide wedstrijden goed controleren. Met een eerste en tweede plaats vandaag, win ik de serie met één punt voorsprong op Damien. Andre wordt derde.

Voor alle resultaten, zie: www.sailracer.co.uk/events/18401/2.4mR.htm