Trofeo Princesa Sofía, 4-9 April 2009

Thierry, eerste bij de Trofeo Princesa Sofía

De eerste internationale wedstrijd zit er al weer op. Na vijf dagen en 9 racen in moeilijke condities eindigt ik als eerste bij de Trofeo Princess Sofia in Palma de Mallorca. André Rademaker, mijn trainingspartner werd tweede gevolgd door Helena Lucas uit Groot-Britannie. Het is de eerste keer dat de 2.4mR bij deze ISAF World Cup event mee mag starten. De Paralympisch klassen worden steeds meer in de Olympisch Klassen bij wedstrijden geïntegreerd.

Er hing de afgelopen dagen een lage druk gebied boven de Balearen eilanden. Dit maakte de wind condities heel moeilijk te voorspellen. In één dag is de wind twee keer 180 graden gedraaid. Ook de hoosbuien, met zelfs een keer een tornado, waren heel erg spectaculair.

Dit evenement hebben we vooral gebruikt om onze snelheid te kunnen vergelijken. André en Barend worden steeds sneller en we zeilen met z’n drieën met verschillende materiaal, wat het testen meer effectief en interessant maakt.  Nu een paar dagen rust om volgende week naar Hyères te verhuizen voor de SOF (http://sof.ffvoile.net).

Maar het mooiste van het hele evenement is de prijsuitreiking door de koning en koningin van Spanje Juan Carlos en Sofia in één van hun paleis. Wij moesten er ook anderhalf uur van te voren aanwezig zijn om de protocol door te nemen. Na de prijs uitreiking heb ik zelfs de gelegenheid gehad om vijf minuten met Juan Carlos te praten over de  2.4mR en zijn zeilactiviteiten Hij vertelde zelfs dat hij ook moeite had om sponsoring te vinden voor zijn TP52 campagne. De recessie slaat door tot de Koningshuizen van Europa.  En ik maar denken dat ik nog sponsoring zal vinden voor mijn Paralympisch campagne.

Voor de dagelijks verslagen van de Trofeo Princesa Sofia and alle resultaten, zie: www.trofeoprincesasofia.org of www.catsanddinghies.nl

Race-8-#01.jpg

Race-8-#02.jpg

Race-8-#03.jpg

Race-8-#04.jpg