Zilver bij Rolex Miami Olympic Class Regatta 2010

Thierry, Zilver bij Rolex Miami Olympic Class Regatta 2010

Dag 5: laatste dag met twee races vandaag. Bij de start van race 9 is de wind in de “Biscayne Bay” nog niet stabiel. Er is wel 10 tot 12 knopen voorspeld, maar om 11.00 zijn er nog veel “wind gaten” op het water. Ik moest kiezen bij welke tegenstander ik ging blijven om mijn eerste plaats te verdedigen. En er gebeurde wat er vaak gebeurde: de derde ging er met de buit vandoor. John Ruf (USA) en ik werden op links betrapt in een “doll drum” terwijl Paul Tingley (CAN) rechts van de baan ging en met mijlen voorsprong als eerst de bovenboei ronde. Toen was mijn eerste plaats bekeken. John finishte 8ste en ik 9de. In race 10 was het weer de klassieke trio van de afgelopen week: John Ruf finishte eerst, Ik tweede en Paul derde. Overal wint Paul Tingley (CAN) de OCR 2010, ik word tweede en John Ruf (USA) derde.

Voor een video fragment, zie volgende link en www.topzeilen.tv

Voor alle resultaten: www.ussailing.org/Rolex/2010/24/24.html

Dag 4: met 3 wedstrijden op het programma en maar één punt achterstand op nummer één, is het een belangrijke dag. Dankzij meer slechte resultaten van mijn directe concurrenten dan een goed resultaat van mij, neem ik de leiding van het klassement. Ik werd nog gediskwalificeerd door een protest (loef-lij situatie) van twee tegenstanders (ik zal geen namen noemen) bij de start van race 7. Het was toch mijn slechtste resultaat. In ieder geval, met nog twee races te gaan heb ik 4 punten voorsprong op John Ruf (USA) en nummer drie Paul Tingley (CAN), beide met gelijk aantal punten.

OCR-day-4-01.jpg

OCR-day-4-02.jpg

Dag 3: zelfde weersomstandigheden als gisteren. In race 4, John Ruf (USA) ging net te vroeg over de start lijn en moest herstarten, dat bezorgde hem een “bloeper”. Paralympisch kampioen Paul Tingley (CAN) heeft een sterke dag gehad met een 2 en een 1. Ik heb mij vandaag weer geconcentreerd op de windshifts om daar in fase te blijven. Met matige starts kon ik toch een 3 en een 2 vandaag varen. 5 wedstrijden betekent een aftrek. Ben nog steeds tweede maar met één punt achterstand op John Ruf. Paul Tingley is derde vier punten achter mij.

OCR-day-3-01.jpg

OCR-day-3-02.jpg

OCR-day-3-03.jpg

Dag 2: Super 2.4mR zeilweer vandaag in Key Biscayne. 10 tot 12 knopen wind afnemend in de middag rond de 8 knopen. Wel oscillaties tot 20 graden. Vandaag ging het om in fase met de windshifts te blijven. Met een 1, 3 en een 6de plaats ben ik op het ogenblik overall tweede achter onze Wereldkampioen John Ruf (USA).

OCR-day-2-01.jpg

OCR-day-2-02.jpg

Dag 1: na een uitstel van een uur zijn alle wedstrijden voor alle klassen afgelast voor vandaag. Er is een “Tornado warning” voor de regio rondom Miami uitgegeven. Er hangen wel wat donkere wolken boven het land, er waait een matige aflandige wind, maar ik kan niet zeggen dat er veel windhoos in de lucht hangt, wel is het warm en vochtig. In ieder geval, om 12.00 konden we weer de dekzeilen op de boten vastbinden en naar huis gaan. Vandaag gaat weer een dagje shoppen of South Beach worden. Het is ook super fijn om de kinderen met skype gezien en gesproken te hebben. Nadia (9) en Layla (13) zijn allebei deze week jarig: gefeliciteerd dames!

2.4mR Midwinter Regatta: Voorafgaande de OCR hebben wij nog aan de Midwinter Regatta meegedaan. Het is een twee daagse evenement georganiseerd door de US 2.4mR Class organisatie. Met 10 wedstrijden in twee dagen met gisteren tot 15 knopen wind en vandaag tot 10 knopen, was het een goed generale repetitie voor de OCR volgende week. En ik heb zelfs gewonnen, een goed begin in Miami.
De resultaten zijn te zien op: http://us24meter.org/midwinter-regatta.html

Midwinter day 1 -01.jpg

Midwinter day 1 -02.jpg

Midwinter-day-2--01.jpg

Midwinter-day-2--02.jpg

Midwinter-day-2--03.jpg

Midwinter-day-2--04.jpg

Training dagen: het is weer heerlijk om in Miami te zijn terwijl er in Nederland ijs op de sloten is. Maar het waait niet echt genoeg om heel effectief te kunnen trainen, het is al de tweede dag dat er een timide zeebriesje van minder dan 5 knopen tussen 2 en 5 uur opkomt. Ondertussen stroomt de haven langzaam maar zeker met 2.4mR’s, Sonar en Skuds. Want de Miami OCR is in tegenstelling tot veel andere ISAF World Cup evenementen wel een “open event” in de 2.4mR, wat betekent dat er validen zowel als invalide zeilers aan de start mogen verschijnen. Resultaat: een startveld van bijna 30 boten met de beste zeilers van de wereld.

Training-01.jpg

Training-02.jpg

Na een winterpauze van twee maanden rondom Kerst is het weer tijd om in de 2.4mR te stappen. 2010 staat in het teken van twee WK’s in Nederland: de IFDS WK in Juli in Medemblik en de Open WK in September in Hoorn.
De Nederlandse 2.4mR selectie, nu onderdeel van de Delta Lloyd kernploeg, bestaat uit drie zeilers (Barend Kol, Andre Rademaker, Thierry Schmitter) en bondscoach Ronald van Vianen.
Wij zijn van 16 tm 31 Januari in Miami voor de eerste ISAF World Cup event: de Rolex Olympic Class Regatta.